SEMIFINAL POP ROCK 2021

SEMIFINAL POP ROCK 2021

Entrada gratuita

EVENTO NO DISPONIBLE

Lugar:

SALA ES GREMI, Palma de Mallorca

Dirección:

Calle Gremi Porgadors nº 16, , 07009 Palma de Mallorca España

Clase de evento:

Concierto, actuación musical

Edad minima:

Todos los públicos

Información Recinto:

SALA ES GREMI

Calle Gremi Porgadors nº 16

07009 - Palma de Mallorca

  • Asientos Accesibles
  • Zona sillas de ruedas
  • Baños Accesibles
  • Cafeteria
  • Restaurante (Puestos comida)
  • Baños
  • Aire Acondicionado
  • Calefacción
  • Guardarropa

Información adicional:

El jurat del concurs Pop Rock 2021 anuncia els 25 grups semifinalistes

Un total de 25 grups actuaran a les semifinals de dia 12 i 26 de setembre a Es Gremi i dia 19 a Ses Voltes en el marc de la Fira del Disc

Palma, 2 de setembre de 2021.- El coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras, l’assessor musical del Pop Rock, Juan Antonio Forés (Pinxo) i els membres del jurat han anunciat avui els 25 grups que passaran a les semifinals del concurs Pop Rock 2021. 5 grups més figuren en reserva i actuaran si algun dels 25 preseleccionats es dona de baixa.

Així, cal recordar que una vegada acabat el període d’inscripció el passat 31 de juliol, el jurat va procedir a la revisió dels inscrits, que enguany ha arribat a 157 inscrits, la qual cosa suposa un 52 per cent més que en l’edició anterior i un rècord de participació històric. “Estam molt satisfets de la bona acollida d’aquest concurs, que recuperàrem l’any passat. Ho férem amb l’objectiu de consolidar un programa històric que tengui en compte tot el sector musical i dinamitzi i posi en valor la música feta a les Illes Balears”, ha afirmat el coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras.

El jurat, conformat per Maria Llorente, Francisco Albéniz, Isis Montero, José Miguel Puigserver i Marisia, durant el mes d’agost han escoltat i valorat les dues cançons presentades per cadascun d´aquests 157 grups o solistes al concurs. Segons ha exposat el jurat a la roda de premsa d´anunci dels grups semifinalistes: “ha estat molt complexe valorar tantes propostes artístiques però a la vegada molt gratificant perquè denota el bon estat de salut de l´escena local”. “La prioritat era la qualitat artística i la representació de tots els estils musicals, però és impossible seleccionar totes les propostes que ens agradaria”. A la qual cosa han afegit que “volem animar a totes les bandes que no han estat seleccionades a presentar-se a futures edicions, a més de continuar amb els seus projectes artístics”.

Tot i això, han volgut destacar que: “ha estat una experiència molt intensa escoltar detingudament les 314 cançons, a més de ser molt complicat puntuar-les ja que l´escena musical de les nostres illes és molt ampla i variada. Ens hem trobat amb grups totalment nous amb un ventall de conceptes que ens han sorprès molt gratament”. Finalment, han volgut expressar el seu desig perquè “la música en viu en els propers anys torni a ocupar el seu espai i atregui a públic de totes les edats. Que els clubs que organitzen concerts ressorgeixin i que la vida musical s´obri pas una altra vegada”.

Per a la selecció dels semifinalistes el jurat ha valorat cada proposta amb una puntuació del 0 al 10. Tots els membres del jurat, de diferents sensibilitats musicals cadascun d’ells,  han valorat les propostes de totes les categories i han coincidit en què hi ha hagut una gran qualitat en les propostes. Els grups que han passat a les semifinals i per tant els més puntuats, han obtingut una puntuació superior als 6,40 punts, que ha estat enguany la puntuació de tall.

Amb aquests resultats, els 25  semifinalistes quedarien repartits en tres semifinals agrupades per afinitats d´estils musicals. Les semifinals tendran lloc els dies 19 i dia 26 de setembre a Es Gremi i dia 19 de setembre a Ses Voltes, en el marc de la Fira del Disc de les 18 a les 22h.

Així, els grups seleccionats per participar a les semifinals, per ordre alfabètic, són els següents: Alecks (pop-rock), Amulet (folk-pop), Arantxa Andreu Quintet (cantautor), Bilo (psicodèlia), Bisuri i els mossos (rock-soul), Cabrón (pop-rock), Celebrity (pop), El hombre gris (rap), Els fun kiss (funk-rock), Joan Palerm Quartet (fusió), Main line 10 (punck-rock), Malfet (pop-rock), Manena Duel (pop-rock), Mantra (pop-rock), Murder country devils (rock), Oeste (hard-rock), Queen marsa (hard-rock), Raknosis (metal), Rotten kings (pop-rock), Sickers (rock), Steffscissors and the motor rockers (hard-rock), Talaiot (metal), Vanity rose (punk-rock), Vice city (metal), Yoko factor (rock).

A més, quedarien en reserva els 5 grups següents: Glaucco ginard (pop-rock), Elliot (pop-rock), Maribel Mayans (cantautor), David Ordinas (pop-rock), Mary Paxanga (urbana).

D’aquests 25 semifinalistes, un màxim de 6 grups passaran a la final que se celebrarà dia 3 d’octubre a Ses Voltes, a la qual hi actuarà la guanyadora del certamen de l’any passat, Sofia, a més d’un grup convidat sorpresa que es desvetllarà en les properes setmanes. A més, tots els 25 semifinalistes podran optar a altres reconeixements com a el de la millor cançó en català o el millor grup amb més components femenins, entre d’altres. Aquests reconeixements s´atorgaran per part d´empreses i professionals del sector, que col·laboren amb el concurs, realitzant seguiment d´aquestes 25 propostes per a seleccionar la seva favorita i d´aquesta manera donar el seu suport a l´escena local.

Les invitacions per a assistir a les semifinals poden obtenir-se a partir d´avui dia 2 de setembre.

Per acabar, cal recordar que qualsevol que ho desitgi pot escoltar les cançons de tots els grups que s´han presentat al certamen i dels semifinalistes a la plataforma d´IB3 Música. A banda d´això, tota la informació al detall del concurs es podrà consultar a www.palmacultura.cat

 

Distribució dels grups segons les semifinals:

12 de setembre:

·         Alecks

·         Cabrón

·         Malfet

·         Manena Duel

·         Mantra

·         Queen Marsa

·         Rotten Kings

·         Steffscissors & The Motor Rockers 

·         Yoko Factor

 

19 de setembre:

·         Main Line 10

·         Murder Country Devils

·         Oeste 

·         Raknosis

·         Sickers

·         Talaiot

·         Vanity Rose

·         Vice City

 

26 de setembre:

·         Amulet

·         Arantxa Andreu Quintet

·         Bilo

·         Bisuri i els Mossos

·         Celebrity

·         El Hombre Gris

·         Els Fun Kiss

·         Joan Palerm Quartet

 

 

 

Reconeixements especials

 

 

·         Espora Records: Edició d’un single en format de vinil a partir de l’enregistrament aportat pel grup o solista seleccionat.

·         Fira del Disc a Mallorca: Actuació programada a la Fira del Disc 2022.

·         Enderrock: Millor grup en català, d’acord amb les condicions establertes per l’organització.

·         Trui Espectacles: Actuació programada com a teloners o grup principal, en un concert organitzat per Trui durant l’any 2022.

·         Maraca Club: Actuació programada a la sala Maraca Club durant l’any 2022.

·         Novo Café Lisboa: Actuació programada a la sala Novo Café Lisboa durant l’any 2022.

·         Mallorca Live Festival: Actuació programada al Festival

·         Festival Geiser: Actuació programada al Festival

·         Sala Es Gremi: Local d´assaig de 6 mesos en Es Gremi per al millor grup amb integrants femenines


INFORMACIÓN:

Ante la situación actual ocasionada por la COVID-19, nos vemos obligados a tomar las siguientes medidas para la seguridad y bienestar del público:

· Será obligatorio el uso de mascarilla en todo momento.

· Se debe mantener la distancia de seguridad recomendada.

· No está permitida levantarse de la silla durante el evento así como la libre circulación por la sala.

· La entrada y salida del recinto se realizará de forma escalonada y siguiendo las indicaciones del personal de sala.

· Es Gremi se reserva el derecho a reubicar por cuestiones de seguridad sanitaria a los espectadores en caso de que lo considere necesario.

· Se requiere puntualidad. No se garantiza el acceso al espectáculo una vez iniciado el mismo.